Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ánizs – a menopauza tüneteinek enyhítésére
  2022-11-08 16:34:39, kedd
 
 



Az ánizst sok formában alkalmazza a hagyományos orvoslás és legfőképpen a gyomorpanaszok enyhítésére lehet nagyon hasznos ez a gyógynövény. A tudományos kutatások eredményei szerint az ánizst már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták.

Az ánizsnak nagyon sok egészségre gyakorolt pozitív hatása ismeretes, többek között eredményesen kezeli a menstruációs görcsöket és a menopauza kellemetlen tüneteit. Egy kutatásba fiatal nőket vontak be. A vizsgálat három menstruációs ciklust követett végig. Az egyik csoport tagjai placebót kaptak, míg a másik csoport nőtagjai ánizs-, zeller- és sáfránykivonatot. Megállapításra került, hogy a kivonatot kapó csoport tagjainál jelentősen csökkentek a premenstruációs tünetek, és a menstruáció ideje alatt fellépő hasi görcsök is nagymértékben enyhültek.

A menopauza gyakorta sok kellemetlen tünettel jár együtt. Az egyik ilyen tünet nem más, mint a hőhullám, amelyet sok változókorba lépő nő megtapasztal. A kutatások azt mutatják, hogy az ánizsnak nagy szerepe lehet a hőhullámok gyakoriságának és intenzitásának csökkentésében.

Az ánizsmag nagy mennyiségben tartalmaz vasat, amely hozzájárul a vörösvértestek termeléséhez és a vérszegénység megelőzéséhez.

Az ánizsmag mangánt is tartalmaz, amely egy antioxidánsként működő kulcsfontosságú tápanyag. A mangánra mindenképpen szükségünk van a megfelelő fejlődéshez, és a normál anyagcserét is biztosítani tudja.

Az ánizs a vason és a mangánon kívül más tápanyagokban is bővelkedik, ilyen például a fehérje, a magnézium, a kalcium, a kálium, a foszfor és a réz.

A humán és az állatkísérletek is azt mutatják, hogy az ánizs csökkentheti a depresszió tüneteit és lehet annyira hatékony, mint egyes antidepresszáns gyógyszerek.

Kutatások igazolják, hogy az ánizs csökkenti a gyomorsav-szekréciót, ami pedig nagy szerepet játszik a gyomorfekély megelőzésében, és ez védelmet jelent a gyomor sejtjei számára is.

Az ánizs olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek a megfelelő étrenddel karöltve segítenek a vércukorszint stabilizálásában is. A gyógynövény eredményesen csökkenti a vércukorszintet és javítja az inzulintermelő sejtek működését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: stabilizálásában, sáfránykivonatot, antioxidánsként, premenstruációs, állatkísérletek, kulcsfontosságú, vércukorszintet, antidepresszáns, megállapításra, inzulintermelő, intenzitásának, vörösvértestek, előszeretettel, gyakoriságának, csökkentésében, gyomorpanaszok, megelőzésében, vérszegénység, megelőzéséhez, tápanyagokban, hatóanyagokat, nagymértékben, vércukorszint, mindenképpen, termeléséhez, menstruációs, mennyiségben, eredményesen, gyomorfekély, változókorba, megtapasztal, csökkentheti, legfőképpen, kellemetlen, biztosítani, gyógynövény, hagyományos orvoslás, gyomorpanaszok enyhítésére, tudományos kutatások, ókori Egyiptomban, ánizsnak nagyon, menstruációs görcsöket, menopauza kellemetlen, kutatásba fiatal, vizsgálat három, egyik csoport, másik csoport, kivonatot kapó, premenstruációs tünetek, menstruáció ideje, menopauza gyakorta, egyik ilyen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  A Mester kezének érintése  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Az idő elsodorja létezésünk  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam Gizike bar...  képre írva  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Zilahy Lajos gondolata  Volt egy...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Paul David Tripp Április 24  képre írva  Facebookon kaptam  Naplemente  Szép estét  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Gábor Dénes gondolata  Ébredj  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Beney Zsuzsa  Szép estét kedves látogatóimna...  Semmit ne higgy el  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Muratáj  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Ébredj  Szent György nap 
Bejegyzés Címkék
hagyományos orvoslás, gyomorpanaszok enyhítésére, tudományos kutatások, ókori Egyiptomban, ánizsnak nagyon, menstruációs görcsöket, menopauza kellemetlen, kutatásba fiatal, vizsgálat három, egyik csoport, másik csoport, kivonatot kapó, premenstruációs tünetek, menstruáció ideje, menopauza gyakorta, egyik ilyen, ánizsnak nagy, hőhullámok gyakoriságának, ánizsmag nagy, vörösvértestek termeléséhez, vérszegénység megelőzéséhez, ánizsmag mangánt, antioxidánsként működő, mangánra mindenképpen, megfelelő fejlődéshez, normál anyagcserét, mangánon kívül, ánizs csökkentheti, depresszió tüneteit, ánizs csökkenti, gyomorfekély megelőzésében, gyomor sejtjei, ánizs olyan, megfelelő étrenddel, vércukorszint stabilizálásában, gyógynövény eredményesen, inzulintermelő sejtek, stabilizálásában, sáfránykivonatot, antioxidánsként, premenstruációs, állatkísérletek, kulcsfontosságú, vércukorszintet, antidepresszáns, megállapításra, inzulintermelő, intenzitásának, vörösvértestek, előszeretettel, gyakoriságának, csökkentésében, gyomorpanaszok, megelőzésében, vérszegénység, megelőzéséhez, tápanyagokban, hatóanyagokat, nagymértékben, vércukorszint, mindenképpen, termeléséhez, menstruációs, mennyiségben, eredményesen, gyomorfekély, változókorba, megtapasztal, csökkentheti, legfőképpen, kellemetlen, biztosítani, gyógynövény, gyógyszerek, enyhítésére, hagyományos, egyiptomban, fejlődéshez, anyagcserét, menstruáció, csökkentek, jelentősen, szükségünk, szekréciót, alkalmazza, depresszió, bővelkedik, hőhullámok, hozzájárul, eredményei, használták, tudományos, egészségre, megfelelő, kivonatot, menopauza, enyhültek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.